Vilka vi är

Vi är två systrar som här kommer tipsa om allt möjligt. En sjuksköterska och en ekonom. Vill du ha tips på något gott att äta, något trevligt ställe att besöka, något roligt att köpa? Landa då här ibland i din vardag, för här kommer informationen och fantasin förhoppningsvis att flöda.

tisdag 24 mars 2009

Ett av mina favorit bröd!

Visst är det bra när man bakar bröd och slipper ha det på jäsning!? Blanda ihop degen och skjuts in i ugnen, helt i min smak! Ett sådant bröd är Snabb turbolimpa ur Leila Lindholms bakbok A pieces of cake. Har bakats åtskilliga gånger hemma hos mig senaste halvåret. Boken har förövrigt många bra recept!


Bild: Privat

Turbosnabb filmjökslimpa

1 bröd
4½ dl filmjölk
1dl mörk sirap
1 dl torkade aprikoser eller fikon
1 dl hasselnötter
1 dl russin
1 dl vetekross
1 dl rågkross
1 dl havregryn
2½ dl grovt rågmjöl
3dl vetemjöl
1 dl krossade linfrön
1 dl solrosfrön
1½ tsk bakpulver
1½ tsk bikarbonat
2 tsk brödkryddor

Havregryn


1. Sätt ugnen på 200grader.
2. Blanda filmjöl och sirap i bunke.
3. Hacka frukten och hasselnötterna grovt, blanda med russinen och alla de torra ingredienserna och rör ner i filmjölken.
4. Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform så att pappret sticker ut över kanterna.
5. Fyll formen med smet, strö över lite havregryn och grädda brödet i mitten av ugnen i cirka 45 minuter.


Hasselnötter kan bytas ut med andra nötter. Russin och fikon exempelvis till aprikos och blåbär (kan dock bli lite läskig färg, men smakar mycket gott!).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar